Passa al contingut principal

La teva opinió ens importa!

En aquest espai us animem a publicar, explicar i opinar sobre aquells articles d'actualitat que més us han cridat l'atenció.
A més a més us convidem a comentar els dels vostres companys i companyes.

Recordeu a escriure el vostre nom i d'on heu tret l'article. 


Comentaris

  1. Hola em dic Gorka,
    El tema que he agafat és l'esport, per que m'agrada molt, i crec que és molt divertit, competitiu i que va bé per la salut, hi ha moltes maneres de fer esport i enfortir els músculs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola sóc l'Iván i crec que tens molta raò en que l'esport es un dels metodes per está fort i sà.
      Ajuda molt a la salud.

      Elimina
    2. ami tambè m'encanta l'esport i estic d'acord que es sa pero pero quina es la noticia?

      Elimina
    3. Hola soc la Hajar i ami tambe m'agrada l'esport per on es la noticia

      Elimina
    4. Hola jo soc l'amina estic d'acord amb tu pero i la noticia

      Elimina
  2. Hola soc la Mélani i la noticia que he elegit es titula EL MEU FILL PRONUNCIA MALAMENT.
    Aquesta noticia la he trobat AL PERIÓDICO.
    "La falta de recursos publics provoca que les families hagin que anar a logopedas privats".
    Aquell nen te problemes per prononciar. Algunes lletres no les didtingueix, i avegades els seus companys i la familia no l'entenen.
    La meva opinio es que tindrien que aver més recursos publicas a les escoles per als nens que els hi passa aixo.

    ResponElimina
  3. Hola soc la Paula i os explicare una notícia que m'ha semblat molt interessant, que es titula: La Nasa obre les portes al turisme i el comerç espacial.
    L' Estació Espacial Internacional té un dels grans projectes d'enginyeria de l'últim segle, pròximament obrirà les portes al turisme espacial. La Nasa va anunciar que planeja oferir aquesta destinació per a missions privades fins a 30 dies. El primer viatge es previst per al 2020, el cost del viatge serà de 51 milions d'euros i l'estada de 31.000 euros la nit.
    La meva opinió: Jo crec que es molt ineressant i emocionant poder viatgar a altres planetes però es injust que nomès podran viatgar la gent rica i els que no son rics no podran viatgar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ami també m'ha agradat aquesta noticia i estic d'acord amb la teva opinio

      Elimina
  4. Hola hem dic Clhoe, m'he fixat en un article d'un periodic que m'ha cridat l'atencio ,es titula :Un pederasta a una nena de 13 anys: "si m'envies un video despullada ,et pago jocs de la nintendo Wii.
    Tracta d'un pederasta que sap informacio sobre la nene de 13 anys , ya que es un seguidor d'ella en l'instagram.El que li crida l'atencio es que li agraden els video jocs, i li fa una proposta, si li envia un video de contingut sexual i despollada li pagaria video jocs.
    La nena ho fa, i el pederasta li comparteix el seu correu electronic on hi ha una targeta de prepagament pero sense el codic , amb aquesta "escusa" li demana mes imatges i suposadament li enviaria la targeta sencera.
    Jo penso que les xarxes socials estan be ,pero creiem que les coneixem be , i la vreitat es que no coneixem tots els perills .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla molt importat la noticia ara tindre mes en compte amb les xarxes socials

      Elimina
  5. El que dius és molt interesant i m'ha fet reflexionar les meves idees de les xarxes socials.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola sóc la Paulina,
      i m'agra molt aquesta notícia perque es algo que la gent no te molt controlat ultimament i m'ha fet pensar tot lo que faig en les reds socials i tenir mes cuidado.

      Elimina
  6. Hola soc la Aya i la noticia que e escollit es refugiats .Yo escollit aquesta noticia perquè tots tenim dret a anar a un altra país , i la gent bé d'un altra país perqué : no li agradan el seu país o perqué hi ha guerra pero despres quan estàn a la frontera no els deixan entrar al atre país pero els deixen en un centre encara que siguin adults o no alla els donen de menjar, roba, on dormir, escoltar música, els donan i l'aigua també tenen telévisio .Si aixó esta be pero millor que els deixin entrar.

    ResponElimina
  7. Hola soc la Noelia i os explicaré una noticia que m'he fixat en un periódic i m'ha cridat molt l'atenció,és titula:
    SIS MODELS DENUNCIEN PER ASSETJAMENT A UN FOTÒGRAF.
    Sis joves d'entre 19 i 24 anys han denunciat a un fotògraf barceloní,perquè en les sesions de fotos les presionaven perque és treguesin la roba i és posesin nues per a ell.
    Les dones deien que els demanava relacións sexuals o les tocaba sense cap motiu.El fotògraf intentava donarlis drogues i els prometía fama a canvi de relacións sexuals.
    En conclusió,jo crec que aquest tipus d'agresio no és por tolerar perque es podria considerar com ha violencia de genere i la violencia de genere s'hauria d'acabar ja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic d'acord amb tu. Jo també penso que els casos de violència de gènere no haurien de estar passant a hores d'ara, perquè tot això està provocant que milions de dones de tot arreu del món s'acabin morint per l'agressió constant de la seva parella.

      Elimina
    2. Estic totalment d'acord amb tu perquè moltes dones quan surten al carrer tenen por de que lis pasi alguna cosa ,i ja no només és al carrer també es a casa teva i sento que la violencia de genere es tindria que acabar ja perquè les dones en la majoria dels casos no ens mereixem que ens tractin d'aquesta manera.

      Elimina
  8. Hola, soc la Yaiza.
    La notícia que jo he escollit l'he trobat a 'El País' i va ser publicada fa dos dies. Tracta sobre l'assetjament escolar, conegut com 'bullying'.
    Em va cridar la atenció, ja que és una notícia que ens informa de que un de cada quatre alumnes de Catalunya assegura haver patit bullying i un terç de les víctimes confessa no haver demanat ajuda.
    Penso que la gent hauria de tenir molta més empatia amb tot allò que diu o fa a la víctima en qüestió, perquè ningú mereix ser tractat d'aquesta manera.
    D'altra banda, els pares, les escoles i els nens han de ser conscients de l'existència d'aquest problema de manera que pugui haver respecte. Finalment, crec que si algú del teu voltant està patint bullying, el que has de fer és ajudar-lo, dir-li que no està sol i que ha d'informar a la gent del que li està passant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic d'acord amb tu, i crec que entre tots hem d'aconseguir que no hi hagi cap cas més

      Elimina
  9. Hola soc el Gorka,
    La noticies que m´he fixat es:
    Refloten el vaixell turístic enfonsat al Danubi:
    Les autoristats Hongareses van reflotar ahir el vaixell turístic Habléany ,es va enfonsar el passat dia 29 de Maig al Danubi , a Budapest . L´accident, provocat per l´envestida d´un altre creuer, van morir 24 persones , quatre van desaparèixer i set van sobreviure.
    Al rescat amb trobar quatre persones sense vida ,les autoritats asseguren que entre ells trobarien el capità del vaixell i al unic menor de edat bord.
    Les moniobres del rescat amb dura sis hores .

    Noticia que he trobat a La Vanguardia.

    ResponElimina
  10. Hola, soc l'Erik.
    aquesta notícia la vaig trobar a El païs, i la van publicar fa dos mesos i cinc dies, tracta sobre una nena que va arribar a una escola nova, va estar des de tercer fins a sisé en una classe amb només immigrants, la majoria àrabs. Ella plorava perquè els seus companys no parlaven el seu idioma i al pati estava sola”, llavors la nena es va queixar als pares de que no volía estar amb aquella classe i la mare va denunciar aquesta segregació davant la Inspecció educativa i va elevar la queixa a SOS Racisme. Segons la Generalitat, la Inspecció va actuar i va ordenar que es redistribuïssin els grups. jo estic d'acord amb lo que va fer la mare perquè es normal que ets sentis incomode sinó tens a ningú que es portis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Soc l'Aniol, opino el mateix que tu i crec que la mare va prendre una bona decisió ja que la nena es duria sentir molt sola al no poder parlar amb els altres nens i nenes.

      Elimina
  11. Hola,soc la Marina
    Al periodico vaig trobar una noticia que em va sembla molt interesant.Tracta de que la plicia va trobar una noia emarassada degollada a casa seva.La policia va trobar el cos nu de la dona a casa seva i el seu marit va ser qui va donar l'avis de l'alerta.El alcalde va dir que va ser un assesinat.La dona tenia 30 anys i era romanesa.Jo crec que els assesinats masclistes no haurien de passar marreu del mon.Perque aixo crec que totes les dones no haurien de ser matedes o agredides per els homes perque tambe som lliures d fer el que volguem.
    Aquesta noticia la van publicar fa dos dies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. HOLA MARINA SOC LA AINA ESTIC D'ACORT AMB TU NO HAURIEN DE PASAR MES ASESINATS MASCLISTES
      LES DONES TAMBE EM DE SER LLIURES

      Elimina
  12. Hola, soc la Marian

    L'altre dia mirant la tele vaig veure una noticia molt interesant, era del Donald Trump que deia que faria que els telefons movils huawei ja no funcionarien al llarg d'un temps ja que el Donal Trump truria el Google y mes aplicacions del seu dispositiu. Ja que s'ha enfadat amb el creador d'aquesta marca. A mi no hem sembla be que fagi aixo ja que ell tambe te dret com altres marces de movils ha que funcionin els seus movils.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola marian soc la valentina estic d ' acord amb la teba noticia perque es injust

      Elimina
  13. Hola soc la Berta.
    He triat aquesta noticia perque m'ha semblat injusta i interessant. L'he tret del diari ARA, del dia 31 de maig de 2019. Va sobre un senyor d'EUA, que el van jutjar per donar menjar a 2 inmigrants que estaven en estat de salut precari. La policia va detenir als dos inmigrants i al senyor Scott Warren. Els inmigrants els van utilitzar de testimonis contra Warren i despres els van retornar al seu país. El Warren pot ser condemnat fins a 20 anys de presó per haver-los ajudat.
    Warren també esta acusat d'abandonament de propietats, per deixar aigua i menjar al terra, perque els inmigrants que travessen la frontera de Mèxic i EUA no es morin de gana. Cada any moren 150 persones que creuen el desert de Sonora, per arribar de Mèxic a EUA.
    M'ha semblat injust perque ell nomes volia ajudar a la gent. Crec que encara que hi hagi una llei que digui que no es pot ajudar als inmigrants, és mes important ajudar a la gent que ho necessita, que obeir una llei.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, soc l'Aniol. Jo crec que les persones que necessiten ajuda l'haurien de rebre i no haurien de posar a la presó les úniques persones que les ajuden.

      Elimina
  14. Hola soc la Noa,i he triat aquesta noticia perque hem sembla interessant i crec que haurien d'haber menys persones homòfobes.La noticia l'he tret del diari EL PAÍS.Aquesta noticia tracta sobre Vicente Fernandez el cantant de música ranchera, que necesitaba un trasplantament de fetge i es va negar a fer-se el trasplantament per si el donant era homosexual o drogadicte.Hem sembla una falta de respecte molt gran per el col.lectiu LGTBI que vol dir lesbianes,gays,transexuals,bisexuals,intersexuals i molts altres com per exemple pansexuals etc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. HOLS NOA A MI TAMBE EM SEMBLA MOLT MALAMENT QUE DISCRIMININ AL COLECTIU LGTBI PERQUE CADASCU TE DRET DE SER EL QUE VULGUI. I NO PODER EL QUE VOLEN PERQUE NO ELS DESCRIMININ.

      Elimina
  15. Hola soc la Aina i os explicare una noticia que he triat que es titula UN PEDERASTA A UNA NENA DE 13 ANYS "SI M'ENVIES UN VIDEO DESPULLADA ET PAGO JOCS DE LA NINTENDO WII.

    LA NOTICIA TRACTA DUNA NENA DE 13 ANYS QUE LI ECANTAVA JUGAR A LA PLAY AL FORNITE I TOT AIXO
    i un dia , un desconegut li va dir si m'envies un video teu despullada jo et pago els jocs de la nintendo wii . I la nena o va fer llavorns li va enviar el video i ,pel correu electronic el desconegut li va enviar una targeta de pre pag a la nena pero el codi de barres estaba borrat , el desconegut li va dir a la nena: si menvias mes fotos i videos en dono la targeta sencera . I la nena ho va fer , i el desconegut li va enbiar el codi. es el primer cas on el que els pedofl utilitza els videojocs com a esquer.

    LA MEVA OPINIO
    YO CREC QUE aixo no es tindria que abusar sexualmen a menors . em sembla molt malament i tambe no m'agrada que les menor ho fagin in no magrada que chantajecin amb coses com per exemple si no menvias el video els i fare mal als teus pares o li enviare tot a la teva escola AIXO NO ES TINDRIA QUE FER

    ResponElimina
  16. Hola em dic Elena,
    He triat una noticia que em va semblar molt fort i la vaig veure en les notícies de TELECINCO.
    Era una noia que tenía un novio pero ho van deixar ella després de 5 anys va refer la seva vida pero l' exnovo tenia videos d' ella practicant sexe, i els va penjar a les xarxes socials.
    La gent que treballava amb ella en comptes d'ajudar-li compraran a veure si era ella, la noia no podia mes i va decidi suïcidar-se.
    jo no estic d'acord de que per fastidiar a una persona perquè ara era feliç tingui que penjar vídeos d'una persona en tot el mon pot veure-lo i lo pitjor és que en contes de ajudar lo no comproven si es ella i tanbe que la dona a decidit sucidarse.

    ResponElimina
  17. Hola soc el Roger i la meva noticia es sobre l'assesinat que va passar fa poc a Barcelona d'un home de 27 anys que va matar a la seva dona de 35 anys amb una arma blanca.
    Van ser els veïns els que van avisar a la policia a les quatre de la matinada. Els policies van detenir al presumpte agressor i la dona va ser trobada encara en vida a casa seva, però va morir unes hores desprès a l'hospital.
    El problema es que cada vegada hi ha mes assesinats per part d'homes a les seves parelles i per desgracia son noticies que surten continuament als diaris i a la tele, i hauria d'haver un castig per tots ells per a que no es repetís.

    ResponElimina
  18. Hola, soc l'Aniol.
    Avui he trobat una notícia molt interessant al diari EL PUNT AVUI+ (dimecres 12 de Juny del 2019).
    La notícia es titula: Un nou fàrmac combat el càncer amb efecte doble. Parla sobre un nou medicament creat per els investigadors del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). El medicament es diu MSC-1 i fa que les defenses es reactivin de manera que fa que els tumors del càncer no s'escampin a altres òrgans.
    Jo crec que aquest medicament es un gran descobriment en el món de la salut i és molt important perquè pot arribar a salvar moltes vides.

    ResponElimina
  19. Hola sóc l'Iván i he trobat un article que es diu "DENUNCIA PER MALTRACTAMENT ALS DOFINS DE L'AQUARI DEL ZOO DE MADRID"

    un grup animalista diu que ha detectat patologies dermatològiques i oculars pel fet del maltracte.

    Van veure que un dofi tenía el cos ple d'ulceres dermatolòliques i un altre dofi tenía una gran úlcera amb pèrdua de pell a la boca a l'extrem superior de la mandíbula, cosa que els provoca un gran dolor, pel fet de que actúen amb el morro.

    Jo crec que no es mereixen que els maltractin als Aquaris i als zoos, perque crec que poden veure la bellesa d'aquests animals sense fer espectacles

    ResponElimina
  20. Hola, soc l'Izan Macias,
    Avui a la classe hem parlat sobre unes noticies i a mi m'ha semblat interessant aquesta:
    Un home li va demanar a una nena de 13 anys fotos despullada a canvi de diners, la nena va dir que sí
    perque volía jocs per la seva wii.
    La nena li va enviar les fotos i l'home li demanava mes i mes i ella seguia enviant mes fotos.
    L'home li va donar els diners però li va penjar les fotos a les reds socials.

    Opinió: No en sembla be que la nena li faci cas i mes a un descunegut.
    L'home es un pervertit i no tenim que fer cas a desconeguts.
    S'ha de tenir cura en les reds socials

    ResponElimina
  21. Hola, sóc el Pol.
    La noticia que he trobat és diu: Play it for Change, que és un projecte europeu per trencar estereotips contra la violència masclista a través de la música.
    Hi han participat alumnes de tres instituts catalans que es converteixen en guionistes i cantants per combatre la violència masclista.

    ResponElimina
  22. Hola, sóc la Yarden
    El altre día estaba mirant la tele i va sortir una noticia que deia, que al 2023, ha New York existerien els Taxis volador. Que et portarán de un lloc al alte.

    ResponElimina
  23. Hola soc la Sofi,
    la noticia que he escollit es diu "con mayas y a lo loco", aquest anunci tracta d'ajudarte a donar una solucio per si et fa mal una part del cos. Trobo que esta molt be perque aixo t'ajuda a que si ets molt esportista i et fa mal algo doncs aixi curar-to i poder seguir fent esport. Tambe t'ensenyen productes per ajudar mes al teu cos a tenir una bona salut.

    ResponElimina
  24. Hola sóc l'Anna,
    la meva noticia la he tret d'un diari que es diu el PAÍS, m'he ficcat en una noticia que es deia: Cambian de país.
    Trata de Refugiats,nens,pares,mares,families que han tingut que traslladar-se ha un altre País perque el seu ah sigut destruit per una BOMBA.

    La meva opinio: És que no tenen culpa perque això no ho han demanat ells,jo crec que encara estem atemps de aturar aquestes ingusticies que alguna gent les fá.

    ResponElimina
  25. Hola sóc la Paulina,
    La noticia que e escollit es diu "Un año de cárcel por dar una paliza a una pareja de lesbianas en Barcelona"
    tracta de dos noies que anaven passejant de la mà per Barcelona i de cop un home lis va donar una palissa pel fet de ser lesbianes. A l'home li va caure un any de prissió y 1.095 euros.
    A mi no hem sembla be, que algunes persones maltractin a altres que pertanyin colectiu LGTBI, sópn persones igual que nosaltres i tenen els mateixos drets que nosaltres i si no molesten a ningú tampoc els ha de molestar un altre persona, que es cregui millor que ells.

    ResponElimina
  26. Vaix trobar una noticia de Notre dame
    va de que a Notre dame estavan arreglar notre dame i va salta una espurna de foc i va comensar
    a incendiarse al cap de unes hores se va caure una pesa de la notre dame van venir 500 bonbers
    pensaban que l'anaben a apagar en hores pero al ban apagar en 3 dias.
    Jo crec que a sigut una cosa molt brutal per Paris i per el resto del mon.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola soc la Hajar
      Qui ets ?
      Jo crec que has de revisar la teva noticia perque hi han moltes faltes i no s'enten

      Elimina
  27. Respostes
    1. Hola soc la Hajar on es la teva resposta

      Elimina
  28. Hola soc la Valentina i us explicare una noticia que he triat que es titula MÁS DE 10.000 PERSONAS SE MOVILIZARÁN EL PRÓXIMO SÁBADO PARA RECOGER BASURA EN 400 PUNTOS DE TODA ESPAÑA.
    LA NOTICIA TRACTA de que 10.000 persones es reunirán a 400 punts d' España per recollir
    escombraries.
    L'any passat van participar 11.000 persones van trobar de tot: pneumàtics, plàstic, llaunes, sofàs, piles, encenedors. "La variabilitat dels residus és alta. Depèn de l'entorn, de l'any i del lloc que detalla que durant la jornada de 2018 es van extreure 80 tones d'escombraries de totes les províncies.
    JO CREC que esta molt bé que ho facin del medi ambient.

    ResponElimina
  29. Hola soc la Hajar i ara us explicare una noticia sobre la violència de genera que es titula ; UN HOME DE 27 ANYS HA MATAT LA SEVA PARELLA DE 35 ANYS.
    LA NOTICIA ES QUE:
    Aquest dijous els mossos esquadra han detingut a un home de 27 anys per causa de haver matat a la seva parella de 35 anys , per la discussió que van tenir entre ells al seu pis.
    La dona va ser matada amb un ganivet a las 4:00 de la matinada ,quan mossos esquadra van rebre una trucada que explicava tot el que passava en aquell moment.
    La dona va morir 8 hores després en un hospital.
    Els mossos esquadra al arriba al pis van trobar a la dona amb diverses ferides de gravetat.
    La mort de aquesta dona de 35 anys eleva a 27 víctimes mortals a les mans de les seves parelles o
    ex-parelles aquest any a espanya.

    Aquesta és la quarta assassinada a Catalunya per violència de genera.

    La meva opinió sobre aquesta noticia :
    Ami m’ha sorpres molt el que ha fet aquest home de 27 anys a la seva parella,perquè un home no ha de matar a la seva parella per la discussió.


    ResponElimina

  30. Hola, sóc la Jana.
    l'altre dia vaig veure una notícia que deia:
    Que una mare havia atropellat una nen de tres anys .Tot pas que li mare estava en un pàrquing amb el seu fill i la mare estava maniobrant i li va aixafar.
    Jo penso que com no la mare no va pujar el nen al Coxe amb ella abans de maniobrar

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada